El Sr. Francesc Torralba, Investigador Principal de la línia Ètica del lideratge educatiu i organitzacional dins el Grup PSITIC i, actualment, President del comitè d’Ètica dels Mossos d’Esquadra; va ser entrevistat el passat diumenge dia 9 de març al 3/24 de Televisió de Catalunya.

El comitè d’Ètica dels Mossos d’Esquadra està format per 5 persones dins l’àmbit del propi cos de la policia, i 5 membres provinents de la societat civil experts en ètica, en dret, filosofia i sociologia. L’objectiu d’aquest comitè és crear un codi ètic per identificar aquells mínims ètics que s’han de complir i, alhora, apuntar els màxims ètics d’excel·lència.

Torralba, incidí en què la constitució d’un codi ètic es basa en un procés d’escolta i de diàleg i, que aquest codi serà de tipus consultiu, igual que tots els codis d’ètica, on es podran oferir textos per resoldre situacions concretes, casos de bones pràctiques, recomanacions; però mai invair l’autonomia del professional.

Per altra banda, Francesc Torralba, també parla de la poca formació d’ètica que hi ha a les universitats i, en general a l’àmbit escolar. I, afegeix, que aquest fet té un conseqüències nefastes.

Podeu veure l’entrevista completa en aquest enllaç (a partir del minut 16).